Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Workshop - Nationell strategi för skydd av samhällsviktig verksamhet

Tipsa om artikeln
Den 28 oktober genomfördes en workshop i Stockholm med syfte att diskutera grundläggande utgångspunkter för arbetet med att ta fram den nationella strategin. Deltagare var representanter från centrala myndigheter, kommuner, landsting, länsstyrelser och svenskt näringsliv.
Workshopen inleddes med föredrag om erfarenheter från Norge (Erik Thomassen, Directoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB)), erfarenheter från arbetet med Styrel (Bo Gellerbring, MSB) och globaliserande hot och risker (Tomas Ries, Försvarshögskolan).

Eftermiddagen ägnades åt arbete i mindre grupper där förslag till vision och ”strategiska principer” för arbetet med att ta fram den nationella strategin.

Formella synpunkter från respektive deltagares organisation kommer att inhämtas senare under ett remissförfarande.

Dokumentation

Föreläsarnas presentationer

 
 
 
 
Kontaktuppgifter

Underlag för och sammanställning av gruppdiskussionerna

 
 
 
 
Publicerad: 2010-11-10 kl. 14:16
Kontakt:
Michael Lindstedt Michael.Lindstedt@msb.se