Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nätverksträffar på hemmaplan i vår

Tipsa om artikeln
Regionala nätverksträffar med start i vår. Det blir ett av resultaten från seminarierna i Göteborg och Östersund.
Över hundra personer sammanlagt deltog i seminarierna i Göteborg 24-25 november eller Östersund 8-9 december. I Östersund hölls seminariet i Certus där brandstationen ligger och ett tiotal brandmän som kunde gå ifrån jobbet kom och lyssnade på föreläsarna.
 
Närmare femtio räddningstjänster var representerade.
– Jag känner mig väldigt nöjd. Det känns som att frågorna verkligen har kommit upp på bordet nu. Jag har skickat ut minnesanteckningarna till folk i min region och fått respons på det och en hel del förslag kring vad vi ska göra 2011, berättar Börje Lindgren. Han jobbar i Alingsås-Vårgårda, är regional utvecklare för Västra Götaland och gjorde huvuddelen av planeringen inför seminarierna.
 
Också Lena Brunzell på MSB är nöjd.
– Det är jättebra att det blev så många deltagare. Det viktigaste resultatet är att våra åtta regionala utvecklare fick möjlighet att träffa folk från sin egen region för att skapa ett nätverk och starta processen för det fortsatta arbetet i regionerna, säger Lena Brunzell.
 
Andra dagen avslutades med planering inför 2011. I alla regioner kommer det att hållas nätverksträffar under våren. Datum är ännu inte bestämt. Sammankallande är de regionala utvecklarna.
 
I några fall är också ambitionen att erbjuda föreläsningar i samband med nätverksträffarna.
Seminariedeltagarna vill att utvecklarna ska vara en länk mellan MSB och räddningstjänsterna. Ett önskemål är till exempel att utvecklarna ska hjälpa till med tips och idéer kring de lokala aktiviteter som MSB ger bidrag till.
 
Någon annan föreslår att räddningstjänsterna bör kunna få hjälp med rekryteringen.
Andra förslag är att utvecklarna ska besöka stationerna för att ge kunskap, att politikerna ska engageras tydligare, att MSB:s handlingsprogram ska brytas ner i regionala handlingsprogram och att dyra aktiviteter som föreläsningar ska kunna hållas gemensamt för flera räddningstjänster samtidigt.
 
Kontakterna behöver inte göra halt vid räddningstjänsten. Ibland är det värdefullt om räddningstjänstens folk kopplas ihop med andra organisationer där det finns nätverk för jämställdhet och mångfald.
 
Flera av utvecklarna ska delta i regionala chefsträffar under våren för att presentera arbetet.
Allmänt efterfrågat var en idébank där man kan sprida goda exempel från genomförda aktiviteter, så att inte varje räddningstjänst måste uppfinna hjulet på nytt.
Den här hemsidan kommer att fungera som en sådan idébank.
 
Zanyar AdamiZanyar Adami grundade tidningen Gringo och begreppet feMANism. Han var en mycket uppskattad föreläsare.

 
 
Publicerad: 2010-12-17 kl. 11:36
Kontakt:
No such user
Vi deltog i seminarierna