Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Betygsintagningen ger inte mångfald - SMO-problemet

Tipsa om artikeln
Antagningssystemet till SMO är ett stort problem. Det var en återkommande uppfattning i diskussionerna.
Under den första dagen diskuterade deltagarna gruppvis vad som behöver göras för att öka mångfalden i kåren.

Många ansåg att utbildningen Skydd mot olyckor, SMO, inte bidrar i tillräckligt hög grad till att få in underrepresenterade grupper. Framförallt är det problematiskt att betygen ligger till grund för antagningen. Eftersom yrket är populärt söker många till utbildningen, vilket leder till att det krävs höga betyg för att komma in och att många som skulle vara väl lämpade slås ut.

– Kunde man inte göra ett försök med att anta till SMO efter lämplighetstest och intervju? undrade en grupp.
– Om det inte blir så kommer det bara att starta fler lokala projekt med att få in nya grupper i yrket, och kvaliteten på utbildningen blir högst varierande.

Peter Lindahl berättade att räddningstjänsten i Luleå sedan några år tillbaka inte kräver att sommarvikarierna ska ha gått SMO när de söker jobb. Förfarandet har lett till större mångfald, och flera av dem som sommarvikarierat har senare gått SMO.

En annan synpunkt från grupperna var att det faktum att SMO-utbildningen bara finns på två orter, Revinge i söder och Sandö i norr, hindrar en del från att söka.

Och en utbredd uppfattning är att de fysiska kraven på utbildningen är alldeles för låga, jämfört med de krav som ställs för anställning.

Flera påpekade att räddningstjänsterna och MSB har ett gemensamt ansvar för att marknadsföra yrket på ett relevant sätt och i sådana former att informationen når de grupper som man vill nå.

Pia Holmstrand är tf avdelningschef för avdelningen för utbildning, övning och beredskap vid MSB och bemöter kritiken mot antagningssystemet.

– När vi gjorde om utbildningen år 2003 var tanken att vi skulle ha ett system som liknade tillträdet till annan eftergymnasial utbildning och att det skulle vara kvalitetssäkrat, objektivt och förutsägbart såsom urval baserat på betyg och högskoleprov är. Vi har också infört särskilda kvotgrupper där erfarenhet från yrkeslivet, och särskilt från branschen, är meriterande.

Ofta jämförs antagningen till SMO med antagningen till Polishögskolan, som testar och intervjuar med de sökande.

– Det är inte riktigt rättvist. Polisen både utbildar och anställer. MSB utbildar, men det är kommunerna som anställer och de har ingen samsyn på vad som krävs av en brandman.
Ytterligare en aspekt på att testa sökanden är att testerna kostar pengar.

Men nu kommer kritiken mot antagningssystemet från många olika håll, och MSB tar till sig synpunkterna.
– Jag håller inte för otroligt att vi behöver titta över antagningen på sikt, säger Pia Holmstrand.
 
Publicerad: 2010-12-17 kl. 13:05
Kontakt:
No such user
Vi deltog i seminarierna