Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Översvämningsseminarie

Att förebygga och hantera översvämningar – goda exempel

Tipsa om artikeln
Seminarierna vänder sig till kommunala tjänstemän, tjänsteman vid länsstyrelser och kommunpolitiker som är verksamma inom samhällsplanering, miljö- och hälsoskydd, teknisk förvaltning, räddningstjänst och kommunala bolag. Vi välkomnar också deltagare från centrala myndigheter, landsting, vattenregleringsföretag, vattenvårdsförbund och försäkringsbolag.
 
Syftet med seminarierna är att utifrån ett antal goda exempel med regional förankring sprida tankar och idéer till dig som arbetar med översvämningsproblematik, ta upp aktuella frågor och skapa dialog runt ämnet i dess helhet.
 
Seminarier är genomförda i Stockholm, Gävle och Piteå.
 
 
Seminarierna arrangeras av länsstyrelserna i Stockholm, Västra Götaland, Västerbotten, Norrbotten och Gävleborg i samverkan med Nationell plattform för arbete med naturolyckor, där 16 myndigheter och organisationer samverkar för att stärka Sveriges förmåga att förebygga och hantera naturolyckor. Ansvarig myndighet för plattformen är på regeringens uppdrag Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som också ansvarar för administration av seminarieserien.

Program och datum

Seminarierna ges under en dag och pågår från ca 9.30 – 17.00.
 
Myndighetsinformation ges från Boverket, Livsmedelsverket, Naturvårdsverket, Statens geotekniska institut, Sveriges geologiska undersökning, SMHI och MSB.
 
Seminarieserien i sin helhet kommer att samlas i en skrift som distribueras efter avslutad serie. Skriften ingår i seminarieavgiften.
 

7 december, Göteborg

Exempel från bland andra Göteborg och Kristianstad kommuner.
 
Lokal: Länsstyrelsens hörsal, Göteborg
Sista anmälningsdag: Måndag 15 november
Kontaktperson: Per Larson

Seminarieavgift

Seminarieavgiften är 500 kronor exklusive moms. Betalning sker mot faktura.
 
I avgiften ingår deltagande i ett seminarium med måltider (kaffe och lättare lunch) samt skriften som redovisar samtliga goda exempel.

Anmälan

Sista anmälningsdag, se respektive seminarietillfälle.

Avbokning

Vid återbud senare än tre veckor innan konferensstart debiteras hela konferensavgiften om platsen inte kan återbesättas med annan deltagare.
 
Bokade platser faktureras efter sista anmälningsdag för respektive seminarium.

Kontaktpersoner

Frågor om innehåll och program

Åke Svensson, MSB, e-post ake.svensson@msb.se, tel 010-240 52 87 eller respektive kontaktperson regionalt, se under varje seminarium.
Publicerad: 2010-06-14 kl. 15:37 | Senast granskad:2014-01-07 kl. 13:11
Kontakt:
No such user