Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Du verkar inte ha Adobe Flash Player installerat

Adobe Flash Player gör det möjligt att spela upp filmer och är gratis att installera på din dator. Installera Adobe Flash Player på

http://get.adobe.com/se/flashplayer/

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Räddningstjänst i arbete

Nyheter för Räddningstjänsten

Jämställdhetsseminarium för förtroendevalda 8 december

2015-10-08 kl. 14:54
Är du räddningstjänstpolitiker i Mellansverige? Välkommen på jämställdhetsseminarium den 8 december!

MSB stöttar aktörerna i flyktingsituationen

2015-09-30 kl. 11:29
Den stora tillströmningen av flyktingar till Sverige innebär ett ökat tryck på de berörda myndigheter och aktörer som hanterar mottagningen. MSB:s uppdrag i flyktingsituationen är att se till att berörda aktörer får tillfälle att samordna sina åtgärder för att händelsen ska hanteras så effektivt som möjligt. MSB har även ett uppdrag att bistå Regeringskansliet med underlag och information.

"Man går ju inte och tänker på långvariga elavbrott"

2015-09-22 kl. 15:44
1 december arrangerar MSB en temadag i Stockholm med fokus på människors möjligheter att förbereda sig för och klara av samhällskriser. Och hur kommunerna kan arbeta med information och kommunikation för att motivera och engagera sina invånare att stärka sin förmåga vid kriser.

Seminarier om lärande från olyckor och insatser

2015-09-21 kl. 08:56
Under hösten genomför MSB flera regionala seminarier på temat att utveckla lärandet efter olyckor och räddningsinsatser. Kommunal räddningstjänst och MSB har flera gemensamma processer och system för lärande.

90 procent av allmänheten har ganska eller mycket stort förtroende för räddningstjänsten.

2015-09-17 kl. 13:56
En undersökning som MSB genomfört visar att 90 procent har ganska eller mycket stort förtroende för räddningstjänsten. Drygt 80 procent har stort förtroende för ambulansen, medan motsvarande andel för polisen är knappt 70 procent.
1 2 3 4 5 6