Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Räddningstjänst i arbete

Nyheter för Räddningstjänsten

Hur ser medborgarna i din kommun på frågor om trygghet och säkerhet?

2018-05-08 kl. 17:00
Nu har Sveriges alla kommuner chansen att få svar på frågor om trygghet och säkerhet i den egna kommunen genom att delta i Trygghetsundersökningen. Under maj har MSB skickat en inbjudan till alla kommuner för att få möjlighet att delta i årets Trygghetsundersökning. Senast 8 juni behöver ha fått intresseanmälan från kommuner som vill delta.

Likvärdig grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap i hela landet

2018-04-11 kl. 14:03
Från 2018 genomförs grundutbildningen för räddningstjänstpersonal i beredskap på åtta orter. MSB har tagit fram en utbildning och verktyg för instruktörerna för att säkerställa att alla studerande får en likvärdig utbildning oavsett ort.

Vägledning med rekommendationer för samverkan vid pågående dödligt våld i publik miljö

2018-04-05 kl. 10:20
MSB, Polismyndigheten, Socialstyrelsen, Räddningstjänsten Storgöteborg, Storstockholms Brandförsvar, Räddningstjänst Syd, Västra Götalandsregionen, Stockholms läns landsting och Katastrofmedicinskt centrum och har i samverkan tagit fram en vägledning för ”Samverkan vid pågående dödligt våld i publik miljö (PDV)”.

MSB är medarrangör i Skadeplats 2018

2018-04-04 kl. 15:24
MSB medverkar tillsammans med Brandskyddsföreningen och Sveriges brandbefäl i att ta fram programmet till den årliga konferensen Skadeplats, som i år anordnas 25-27 september i Helsingborg och riktar sig till kommunal räddningstjänst. MSB kommer även att medverka i programmet och i utställningsdelen.

Brandkonferens med fokus på räddningstjänstens kompetensförsörjning

2018-04-03 kl. 15:41
Hur klarar vi framtidens kompetensförsörjning inom räddningstjänsten? Det är temat för Brandkonferensen 2018, som äger rum den 22-24 maj i Göteborg. Konferensen arrangeras av Brandskyddsföreningen och Sveriges Brandbefäl, med MSB som medarrangör och Räddningstjänsten Storgöteborg som värd.
1 2 3 4 5 6