Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Räddningstjänst i arbete

Nyheter för Räddningstjänsten

Nya överenskommelser stärker kommuners och landstings arbete med krisberedskap och civilt försvar

2018-06-20 kl. 09:30
Den 19:e juni 2018 undertecknade MSB och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) två viktiga överenskommelser för att stärka arbete med krisberedskap och civilt försvar.

MSB stöttar räddningstjänsten med anledning av branden i Asphyttan

2018-05-29 kl. 15:26
För att underlätta bekämpningen av skogsbranden i Asphyttan, Värmland, har MSB under tisdagen skickat en skogsbrandsdepå med släckutrustning innehållande drygt 20 km slang, motorsprutor, pumpar och en sexhjuling till räddningstjänsten. Depån kommer från en av MSB:s 13 skogsbrandsdepåer som MSB har placerade runt om i landet.

Hur ser medborgarna i din kommun på frågor om trygghet och säkerhet?

2018-05-08 kl. 17:00
Nu har Sveriges alla kommuner chansen att få svar på frågor om trygghet och säkerhet i den egna kommunen genom att delta i Trygghetsundersökningen. Under maj har MSB skickat en inbjudan till alla kommuner för att få möjlighet att delta i årets Trygghetsundersökning. Senast 8 juni behöver ha fått intresseanmälan från kommuner som vill delta.

Likvärdig grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap i hela landet

2018-04-11 kl. 14:03
Från 2018 genomförs grundutbildningen för räddningstjänstpersonal i beredskap på åtta orter. MSB har tagit fram en utbildning och verktyg för instruktörerna för att säkerställa att alla studerande får en likvärdig utbildning oavsett ort.

Vägledning med rekommendationer för samverkan vid pågående dödligt våld i publik miljö

2018-04-05 kl. 10:20
MSB, Polismyndigheten, Socialstyrelsen, Räddningstjänsten Storgöteborg, Storstockholms Brandförsvar, Räddningstjänst Syd, Västra Götalandsregionen, Stockholms läns landsting och Katastrofmedicinskt centrum och har i samverkan tagit fram en vägledning för ”Samverkan vid pågående dödligt våld i publik miljö (PDV)”.
1 2 3 4 5 6