Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Folksamling

Nyheter hem & fritid

MSB:s erfarenheter från flyktingsituationen

2016-05-16 kl. 14:14
Hösten 2015 kom ett stort antal asylsökande till Sverige. Den 1 oktober 2015 fick MSB ett regeringsuppdrag att, utan att det påverkade ansvarsprincipen, på nationell nivå samordna ansvariga aktörers hantering av flyktingsituationen. I en rapport till regeringen beskrivs MSB:s arbete och utmaningar för att åstadkomma samordning.

MSB:s arbete i samband med mastbrottet i Häglared

2016-05-16 kl. 09:52
Häglaredsmasten utanför Borås är delvis ur funktion. Radio och tv-sändningar fungerar dåligt i området kring masten. Teracom som ansvarar för masten arbetar med att få igång sändningarna. MSB följer händelsen och samverkar med berörda aktörer.

Stor brandrisk i skog och mark – Minska risken för brand

2016-05-11 kl. 13:39
Just nu råder det stor brandrisk i skog och mark på många platser i landet och den senaste tiden har flera gräs- och skogsbränder brutit ut. Eldningsförbud har utfärdats på flera platser. Här får du information om var du kan hitta aktuella brandriskprognoser och hur du kan agera för att minska risken för att bränder uppstår.

MSB ger stöd vid pågående skogsbränder

2016-05-10 kl. 14:56
Länsstyrelsen i Kalmar län har begärt en skogsbrandsdepå från MSB med anledning av branden i Hultsfred. MSB har under eftermiddagen påbörjat arbetet med att skicka en depå från Vetlanda. Orsaken är att brandens omfattning ökat och att räddningstjänstens utrustning inte räcker till.

På Valborg ökar utryckningarna

2016-04-29 kl. 14:31
Valborgsmässoafton och första maj är de dygn, förutom nyårsafton, då räddningstjänsten åker på flest utryckningar till bränder. Majbrasor, eldning av gräs och annat, samt fyrverkerier är orsaken till ökningen. På valborgsmässoafton kan vi se en tydlig ökning av bränder mellan kl.20.00 och midnatt.
1 2 3 4 5 6