Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Du verkar inte ha Adobe Flash Player installerat

Adobe Flash Player gör det möjligt att spela upp filmer och är gratis att installera på din dator. Installera Adobe Flash Player på

http://get.adobe.com/se/flashplayer/

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Folksamling

Nyheter hem & fritid

MSB stöttar aktörerna i flyktingsituationen

2015-09-30 kl. 11:29
Den stora tillströmningen av flyktingar till Sverige innebär ett ökat tryck på de berörda myndigheter och aktörer som hanterar mottagningen. MSB:s uppdrag i flyktingsituationen är att se till att berörda aktörer får tillfälle att samordna sina åtgärder för att händelsen ska hanteras så effektivt som möjligt. MSB har även ett uppdrag att bistå Regeringskansliet med underlag och information.

Seminarier om lärande från olyckor och insatser

2015-09-21 kl. 08:56
Under hösten genomför MSB flera regionala seminarier på temat att utveckla lärandet efter olyckor och räddningsinsatser. Kommunal räddningstjänst och MSB har flera gemensamma processer och system för lärande.

Avslag i dom om användning av väteperoxid 

2015-09-07 kl. 16:32
Förvaltningsrätten i Karlstad avslår ett överklagande om att få använda högre koncentrationer av väteperoxid. 

90 sekunder- Brand i solcellsanläggning

2015-09-02 kl. 14:24
Brand i solcellsanläggning

Statistik om skogsbränder

2015-08-15 kl. 08:56
Antalet insatser till bränder i skog eller mark varierar kraftigt i antal från år till år beroende på väderförhållanden och vegetation. Den största bidragande orsaken till dessa bränder är mänsklig aktivitet som eldning av gräs och annat, grillning eller att bränder anläggs. Vid drygt tre av tio bränder är orsaken okänd. Endast ett fåtal skog och markbränder orsakas av blixtnedslag.
1 2 3 4 5 6