Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Folksamling

Nyheter hem & fritid

Nationell lägesbild vecka 47

2015-11-18 kl. 09:06
MSB samordnar myndigheternas hantering av flyktingsituationen i Sverige. Situationen är fortfarande mycket ansträngd när det gäller att ordna tak över huvudet och att ta hand om ensamkommande barn.

Nationell lägesbild vecka 46

2015-11-10 kl. 18:00
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samordnar myndigheternas hantering av flyktingsituationen i Sverige. En utmaning är fortfarande att hantera situationen med ett stort antal asylsökande utan att ordinarie samhällsviktig verksamhet drabbas. Läget är framför allt ansträngt när det gäller boenden för asylsökande och omhändertagande av ensamkommande barn.

Nationell lägesbild vecka 45

2015-11-03 kl. 17:02
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, samordnar myndigheternas hantering av flyktingsituationen i Sverige. Situationen är ansträngd framförallt när det gäller boendelösningar för asylsökande. Flera kommuner har svårt att ordna vård, skola och omsorg åt alla. Även förmågan att ta hand om ensamkommande barn är starkt utmanad.

Nu delar vi ut nya RDS-mottagare för kärnkraftvarning

2015-11-02 kl. 11:09
Alla som bor eller bedriver verksamhet inom den inre beredskapszonen som finns runt de svenska kärnkraftverken ska få en ny varningsmottagare av MSB. PostNord sköter utdelningen, och varningsmottagaren ska kvitteras för fastighetens/bostadens räkning. RDS-mottagaren är inte personlig egendom utan den tillhör fastigheten.

700 brandstationer tävlar om att värva flest telefonnummer

2015-10-29 kl. 15:00
1 november startar en värvningskampanj för Sveriges drygt 700 brandstationer. Målet är att få så många privatpersoner som möjligt att testa sin brandvarnare genom att bli prenumeranter på en gratis SMS-tjänst.
1 2 3 4 5 6