Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Folk som går

Nyheter för myndigheter och länsstyrelser

Stockholm Pride – vi är på plats!

2016-07-27 kl. 10:34
På Pridefestivalen förs diskussionen om vem som bestämmer över och sätter ramarna för våra liv. MSB tar ställning tillsammans med Sveriges Räddningstjänster.

Nya föreskrifter om statliga myndigheters risk- och sårbarhetsanalyser

2016-07-06 kl. 11:06
Nya föreskrifter om statliga risk- och sårbarhetsanalyser gäller från 1 augusti. Skälet till de nya föreskrifterna är regeringens nya förordning (2015:1052) om krisberedskap och bevakningsansvariga myndigheters åtgärder vid höjd beredskap, som gäller från 1 april i år.

Jodtabletter till hushåll runt kärnkraftverken

2016-06-30 kl. 13:51
I sommar och höst delas jodtabletter ut till hushåll runt de tre kärnkraftverken i Sverige. Det är fem år sedan förra gången jodtabletter delades ut.

Årets andra test av signalen Viktigt meddelande

2016-06-13 kl. 10:10
Klockan 15.00 måndagen den 13 juni är det dags för årets andra test av utomhussignalen Viktigt meddelande. Signalen ljuder under två minuter och består av 7 sekunder långa ljudstötar med 14 sekunders tystnad mellan.

Försvarsmakten och MSB lägger grunden för en sammanhängande planering för totalförsvaret

2016-06-10 kl. 13:00
Idag den 10 juni lämnade Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) sin uppdragsredovisning till regeringen om en sammanhängande planering för att utveckla och stärka totalförsvaret. Med målbilden år 2020 föreslås en inriktning och aktiviteter för hur förmågan ska öka inför och under höjd beredskap.
1 2 3 4 5 6
 
Samverkansområden
För att stärka krisberedskapen i samhället samverkar svenska myndigheter inom sex samverkansområden:
 
 
Skriva i sociala medier: i händelse av kris
Antal
 
 
Sociala medier och webb vid kris: strategier och taktiker
Antal