Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Folk som går

Nyheter för myndigheter och länsstyrelser

Nyttan av nätverk – utvärdering av projekt för att stärka krisberedskapsförmågan

2016-01-25 kl. 11:37
Regeringens anslag 2:4 Krisberedskap finansierar satsningar som ska stärka samhällets samlade krisberedskap och varje år genomförs ett stort antal projekt hos olika aktörer. För att undersöka om projekten får den avsedda effekten – att bidra till stärkt krisberedskapsförmåga – har MSB under 2015 utvärderat över 30 projekt till ett värde av minst 118 miljoner.

Beslut om externa projektansökningar till anslag 2:4 Krisberedskap

2016-01-22 kl. 13:17
MSB har tagit beslut om fördelning av myndigheters projektansökningar till anslag 2:4 Krisberedskap

Fortsatt stor oro för omvärldsutvecklingen

2016-01-10 kl. 16:59
MSB:s undersökning ”Opinioner 2015” visar att oron för den politiska situationen i världen fortsätter att öka. Särskilt oron för terrorism ökar bland svenskarna. Liksom föregående år är det närmare 50 procent som tycker att Sverige snarast eller på sikt ska ansöka om medlemskap i Nato.

Fältguide för myndigheters samverkan med frivilliga och frivilligorganisationer under en kris

2015-12-23 kl. 14:46
MSB har tagit fram en fältguide om hur offentliga aktörer kan samverka med frivilliga och frivilligorganisationer under en pågående krissituation. Guiden är på ca 30 sidor och har fokus på juridiska och ekonomiska förutsättningar för samarbete. Den tar upp frågor om avtal, försäkringar, ersättningar, säkerhet och sekretess. Den ger också exempel på frivilligorganisationer och insatser som dessa bidrar med inom krisberedskapen.

Under 2015 har fler omkommit i bränder och äldre är överrepresenterade

2015-12-22 kl. 13:00
Under många år har antalet omkomna i bränder minskat. Under 2015 har den positiva utvecklingen vänt. Redan i november passerade antalet omkomna förra årets totalsiffra, och den fortsatta utvecklingen ser dyster ut. Hittills i år har 112 personer omkommit i brand. Nu står förhoppningarna till att det inte ska bli så många dödsbränder under jul- och nyårshelgerna.
1 2 3 4 5 6
 
Samverkansområden
För att stärka krisberedskapen i samhället samverkar svenska myndigheter inom sex samverkansområden:
 
 
Skriva i sociala medier: i händelse av kris
Antal
 
 
Sociala medier och webb vid kris: strategier och taktiker
Antal