Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stadsbild

Nyheter för kommuner & landsting

Samhällekonomiska konsekvenser av suicid

2016-01-27 kl. 08:36
En ny rapport från MSB innehåller beräkningar av samhällsekonomiska konsekvenser till följd av de suicid som inträffade 2014. Här omfattas kostnader som uppstod till följd av fullbordade suicid i Sverige 2014, både kostnader som inföll under 2014 och sådana som antas uppstå under senare år.

Fortsatt stor oro för omvärldsutvecklingen

2016-01-10 kl. 16:59
MSB:s undersökning ”Opinioner 2015” visar att oron för den politiska situationen i världen fortsätter att öka. Särskilt oron för terrorism ökar bland svenskarna. Liksom föregående år är det närmare 50 procent som tycker att Sverige snarast eller på sikt ska ansöka om medlemskap i Nato.

Inventering av kommunal mark för flyktingboenden

2015-12-23 kl. 15:25
MSB fortsätter att undersöka kommunal och privat mark som kan fungera för tältboenden. Varje boende beräknas kunna inhysa 500 till 1000 personer i upp till tre års tid.

Fältguide för myndigheters samverkan med frivilliga och frivilligorganisationer under en kris

2015-12-23 kl. 14:46
MSB har tagit fram en fältguide om hur offentliga aktörer kan samverka med frivilliga och frivilligorganisationer under en pågående krissituation. Guiden är på ca 30 sidor och har fokus på juridiska och ekonomiska förutsättningar för samarbete. Den tar upp frågor om avtal, försäkringar, ersättningar, säkerhet och sekretess. Den ger också exempel på frivilligorganisationer och insatser som dessa bidrar med inom krisberedskapen.

Fler har omkommit vid brand i år och högst risk är det för äldre människor

2015-12-22 kl. 13:30
Under många år har antalet omkomna i bränder minskat. Under 2015 har den positiva utvecklingen vänt. Redan i november passerade antalet omkomna förra årets totalsiffra, och den fortsatta utvecklingen ser dyster ut. Hittills i år har 112 personer omkommit i brand. Nu står förhoppningarna till att det inte ska bli så många dödsbränder under jul- och nyårshelgerna.
1 2 3 4 5 6
 
Sociala medier och webb vid kris: strategier och taktiker
Antal
 
 
Vägledning för kommunala handlingsprogram
Antal
 
Vägledning för fysisk informationssäkerhet i it-utrymmen
Antal
 
Handlingsplan för skydd av samhällsviktig verksamhet
Antal
 
Guide till ökad vattensäkerhet
Antal