Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stadsbild

Nyheter för kommuner & landsting

Nationell lägesbild vecka 47

2015-11-18 kl. 09:06
MSB samordnar myndigheternas hantering av flyktingsituationen i Sverige. Situationen är fortfarande mycket ansträngd när det gäller att ordna tak över huvudet och att ta hand om ensamkommande barn.

Nationell lägesbild vecka 46

2015-11-10 kl. 18:00
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samordnar myndigheternas hantering av flyktingsituationen i Sverige. En utmaning är fortfarande att hantera situationen med ett stort antal asylsökande utan att ordinarie samhällsviktig verksamhet drabbas. Läget är framför allt ansträngt när det gäller boenden för asylsökande och omhändertagande av ensamkommande barn.

Möt MSB på Mötesplats samhällssäkerhet 24-25 november

2015-11-10 kl. 11:24
Nu närmar sig Mötesplats Samhällssäkerhet i Kista, evenemanget för dig som arbetar inom samhällssäkerhet, beredskap och krishantering. Programmet består av ett 30-tal seminarier inom olika ämnesområden, MSB arrangerar åtta av dessa. Möt också MSB i monter D:12. I anslutning till montern bjuder vi även på ett antal mikroevents under dagarna.

Ny rapport om riskerna med resistenta tarmbakterier

2015-11-05 kl. 09:10
MSB publicerar i dag ett kunskapsunderlag inklusive en scenarioanalys om multiresistenta tarmbakterier. ”Antibiotika räddar liv. Resistenta bakterier gör att vi håller på att förlora den förmågan” säger Kerstin Borg, analytiker vid MSB och författare till rapporten.

Nationell lägesbild vecka 45

2015-11-03 kl. 17:02
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, samordnar myndigheternas hantering av flyktingsituationen i Sverige. Situationen är ansträngd framförallt när det gäller boendelösningar för asylsökande. Flera kommuner har svårt att ordna vård, skola och omsorg åt alla. Även förmågan att ta hand om ensamkommande barn är starkt utmanad.
1 2 3 4 5 6
 
Sociala medier och webb vid kris: strategier och taktiker
Antal
 
 
Vägledning för kommunala handlingsprogram
Antal
 
Vägledning för fysisk informationssäkerhet i it-utrymmen
Antal
 
Handlingsplan för skydd av samhällsviktig verksamhet
Antal
 
Guide till ökad vattensäkerhet
Antal