Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Insatspersonal

Nyheter från MSB:s insatser

Sverige hjälper Grekland med boendestöd

2016-03-08 kl. 13:00
Grekland har nu tackat ja till Sveriges erbjudande om stöd för att hantera flyktingsituationen.

Sverige erbjuder hjälp till Grekland

2016-03-07 kl. 12:38
MSB har nu klartecken från Justitiedepartementet för att fortsätta planeringen för en insats till Grekland som ska stödja hanteringen av flyktingsituationen.

Svenska nationella ambulansflyget ska anmälas till EU:s frivilliga resurspool

2016-03-04 kl. 16:00
MSB kommer på uppdrag av Regeringen, att anmäla det svenska nationella ambulansflyget till EU:s frivilliga resurspool i syfte att förstärka den europeiska insatskapaciteten gällande katastrofmedicinska insatser. SNAM är en resurs som i dag kan användas för att transportera sjuka och skadade vid större olyckor och katastrofer nationellt och internationellt.

MSB stöttar aktörerna i flyktingsituationen

2015-09-30 kl. 11:29
Den stora tillströmningen av flyktingar till Sverige innebär ett ökat tryck på de berörda myndigheter och aktörer som hanterar mottagningen. MSB:s uppdrag i flyktingsituationen är att se till att berörda aktörer får tillfälle att samordna sina åtgärder för att händelsen ska hanteras så effektivt som möjligt. MSB har även ett uppdrag att bistå Regeringskansliet med underlag och information.

Utvärdering av MSB:s insatser med anledning av ebolautbrottet 2014

2015-07-23 kl. 08:00
Under 2014 drabbades Västafrika av ett större ebolautbrott och den 16 oktober 2014 fick MSB i uppdrag av Sveriges regering att genomföra insatser i området. MSB har haft huvudfokus på att stödja Liberia men även genomfört flera insatser i Sierra Leone som varit direkt ebolarelaterade. MSB:s har fortsatt insatser i Liberia som syftar till att stärka kapaciteten hos sjukvårdsinrättningar i Sinoe county, att snabbt kunna genomföra triage, isolering, smittspårning, och vård av potentiella ebolafall och för att kunna larma uppåt i sjukvårdskedjan.
1 2 3 4 5 6