Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Insatspersonal

Nyheter från MSB:s insatser

Psykologisk Första Hjälp – Röda Korset genom DRIVER i Revinge

2016-06-08 kl. 16:20
Den 19 maj genomförde danska Röda Korset utbildningstestet Experiment 55.2 på verksamhetsställe MSB Revinge. Temat var PFA - Psychological First Aid – i syfte att testa nyskapande utbildning av first responders, till exempel räddningstjänst och ambulanspersonal, i förmågan att hantera det känslomässiga läget hos offer för olyckor och kriser.

Europeisk samverkan i kris – DRIVER visar vägen

2016-05-18 kl. 14:52
Scenariot är eldsvåda på en färja i Östersjön med 1 800 passagerare ombord. Svensk och polsk räddningstjänst larmas och ger sig ut till fartyget. Under några hektiska dagar i april genomfördes experimentet From Preparedness to Response i Revinge.

Viktiga lärdomar från skogsbranden i Västmanland

2016-03-31 kl. 08:45
− Det finns viktiga lärdomar att dra av den stora skogsbranden i Västmanland 2014. Det handlar både om hur krisberedskapen fungerar på övergripande nivå och hur arbetet med skydd mot olyckor bedrivs inom framför allt kommunal räddningstjänst. Det säger MSB:s generaldirektör Helena Lindberg.

Sverige skickar materiel till Grekland i två omgångar

2016-03-11 kl. 14:09
Utöver den stora uppgiften med hanteringen av flyktingkrisen så står Grekland inför stora logistiska utmaningar att koordinera och hantera den inkommande hjälpen från medlemsländerna, NGO:s samt civila samhället. MSB planerar därför att skicka materielen i två omgångar.

Sverige hjälper Grekland med boendestöd

2016-03-08 kl. 13:00
Grekland har nu tackat ja till Sveriges erbjudande om stöd för att hantera flyktingsituationen.
1 2 3 4 5 6