Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Insatspersonal

Nyheter från MSB:s insatser

Viktiga lärdomar från skogsbranden i Västmanland

2016-03-31 kl. 08:45
− Det finns viktiga lärdomar att dra av den stora skogsbranden i Västmanland 2014. Det handlar både om hur krisberedskapen fungerar på övergripande nivå och hur arbetet med skydd mot olyckor bedrivs inom framför allt kommunal räddningstjänst. Det säger MSB:s generaldirektör Helena Lindberg.

Sverige skickar materiel till Grekland i två omgångar

2016-03-11 kl. 14:09
Utöver den stora uppgiften med hanteringen av flyktingkrisen så står Grekland inför stora logistiska utmaningar att koordinera och hantera den inkommande hjälpen från medlemsländerna, NGO:s samt civila samhället. MSB planerar därför att skicka materielen i två omgångar.

Sverige hjälper Grekland med boendestöd

2016-03-08 kl. 13:00
Grekland har nu tackat ja till Sveriges erbjudande om stöd för att hantera flyktingsituationen.

Sverige erbjuder hjälp till Grekland

2016-03-07 kl. 12:38
MSB har nu klartecken från Justitiedepartementet för att fortsätta planeringen för en insats till Grekland som ska stödja hanteringen av flyktingsituationen.

Svenska nationella ambulansflyget ska anmälas till EU:s frivilliga resurspool

2016-03-04 kl. 16:00
MSB kommer på uppdrag av Regeringen, att anmäla det svenska nationella ambulansflyget till EU:s frivilliga resurspool i syfte att förstärka den europeiska insatskapaciteten gällande katastrofmedicinska insatser. SNAM är en resurs som i dag kan användas för att transportera sjuka och skadade vid större olyckor och katastrofer nationellt och internationellt.
1 2 3 4 5 6