Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Insatspersonal

Nyheter från MSB:s insatser

Stöd att hantera gråzonsproblematik

2018-02-01 kl. 09:18
Den hotbild vi ser i dag är komplex och diffus med en otydlig gränsdragning mellan fred och krig. Att avgöra om medvetna handlingar ligger bakom olika händelser kan vara svårt. Det kallas gråzonsproblematik. Nu har FOI på MSB:s uppdrag tagit fram ett typfall att användas av samhällets aktörer som stöd i planeringen av civilt försvar.

Fler människor ska nås av hjälp i Centralafrikanska republiken

2017-12-21 kl. 08:30
Centralafrikanska republiken är ett av världens fattigaste länder. Ungefär halva landets befolkning är i akut behov av hjälp. Samtidigt är det svårt att rekrytera hjälparbetare till landet på grund av ett instabilt säkerhetsläge och dåliga boenden. Nyligen invigdes tre anläggningar för hjälparbetare som MSB byggt tillsammans med FN. Anläggningarna ska öka möjligheten att nå ut med hjälp i landet.

Ny film om jämställdhet och mångfald i MSB:s internationella insatser

2017-12-15 kl. 12:53
MSB har tagit fram en ny film om hur MSB verkar internationellt med att stötta partnerorganisationers kapacitet inom jämställdhetsintegrering och förebyggande av könsbaserat våld inom humanitära, fredsfrämjande och katastrofriskreducerande insatser.

MSB stödjer människor på flykt i Bangladesh

2017-10-31 kl. 14:30
I dagsläget uppskattas över 820 000 flyktingar från den muslimska minoritetsgruppen Rohingya flytt över gränsen till Bangladesh. Bristen på boende och andra förnödenheter är akut i flyktinglägren. MSB har inlett en större hjälpinsats och bidrar med personal för att stödja de FN-organ som finns på plats.

Nytt nummer av Tjugofyra7 - nr 35

2017-09-26 kl. 15:29
Nu finns ett nytt nummer av Tjugofyra7 ute. I det kan du bland annat läsa om att Säpo och Must ges mer makt över it-säkerhet och att Räddningstjänsterna kräver kraftttag mot terror.
1 2 3 4 5 6