Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Frukostseminarium om ny MSB verktygslåda för jämställdhetsintegrering i internationella insatser

Tipsa om artikeln
För att säkerställa att MSB:s internationella insatser bidrar till effektiva och hållbara resultat som gör skillnad för kvinnor och män på marken och stärker hela samhällens motståndskraft måste ett jämställdhetsperspektiv alltid stå i centrum. I detta arbete har all MSB:s personal en viktig roll att spela. Att jobba med jämställdhetsfrågor kan kännas som en utmanande uppgift för någon som inte är expert på området, men vår erfarenhet visar att med rätt stöd kan alla bidra.
Datum: 5 jun 2019
Starttid: 09:00
Sluttid: 10:00
Sista anmälningsdag: 3 jun 2019
Ort: Stockholm
Lokal: MSB Stockholm, Flemingatan 14, Lokal Tundran
Antal platser kvar: 0
Kostnad: Kostnadsfritt

MSB Gender Equality Toolkit har utvecklats för att inspirera och stödja personal inom MSB:s internationella insatsverksamhet att anta praktiska åtgärder för att främja jämställdhet i sitt dagliga arbete. Resursen erbjuder över 30 lättanvända verktyg och checklistor med praktiska tips, råd och exempel på hur ett jämställdhetsperspektiv kan integreras i olika arbetsmetoder och tekniska områden.

Verktygen riktar sig främst till insatspersonal som MSB skickar ut på internationella uppdrag och som inte är experter på jämställdhetsområdet. Många av verktygen kan dock även vara användbara för intern MSB personal, både inom den internationella och nationella verksamheten, och personal på andra myndigheter och organisationer som arbetar med krishantering och fredsfrämjande insatser.

Under seminariet berättar Jenny Molin, genusrådgivare på Enheten för Insatser, om framtagningsprocessen, innehållet i verktygslådan, hur den ska användas och tankar om vägen framåt för att få igång användningen av verktygen i insatsverksamheten. Därefter kommer utrymme för frågor och diskussion att finnas.

Ett fåtal printade kopior kommer att finnas tillgängliga vid seminariet.  

Kaffe och vegetariska smörgåsar serveras från kl. 8.45. 

MSB Gender Equality Toolkit: practical advice for international operations
Konflikter och katastrofer påverkar kvinnor, flickor, pojkar och män olika. På grund av existerande ojämställdhet mellan kvinnor och män ...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB1394
Antal
Ej i lager
 
 
Publicerad: 2019-05-20 kl. 15:30
Kontakt:
Jenny Molin Jenny.Molin@msb.se