Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Uppstartskonferens inför Krisberedskapsveckan

Tipsa om artikeln
Den 8 mars bjuder MSB in till en heldagskonferens för de kommuner och länsstyrelser som vill delta i Krisberedskapsveckan 2017. Anmälningstiden har nu gått ut men konferensen kommer att livesändas.
Datum: 8 mar 2017
Starttid: 09:30
Sluttid: 16:00
Sista anmälningsdag: 3 feb 2017
Ort: Stockholm
Lokal: Scandic Klara

Syftet med konferensen är att inspirera och ge så bra förutsättningar som möjligt inför Krisberedskapsveckan den 8–14 maj 2017. Konferensen riktar sig till dig som arbetar inom en kommun eller länsstyrelse och som arbetar som: 

  • Beredskapsansvarig
  • Beredskapshandläggare
  • Kommunikatör

På programmet: Riskkommunikation och människors riskbeteende

Dagen bjuder på programpunkter om utmaningarna med att jobba med kommunikation om hot, risker och beredskap och om hur människor ser på sitt eget ansvar och möjligheter att klara av en vardag som plötsligt vänds upp och ner.

Du kommer också att få praktisk information om Krisberedskapsveckans genomförande, budskap och kampanjmaterial.

Det kommer även att finnas tid för diskussion och spontana möten. Efter konferensen blir det mingel där du kan utbyta erfarenheter och idéer om kampanjaktiviteter och upplägg tillsammans med kollegor från hela landet.

Konferensen äger rum på hotell Scandic Klara, Slöjdgatan 7 vid Hötorget. Den är kostadsfri. MSB står även för mat under dagen. Resor och uppehälle betals av deltagaren.

8.30: Registreringen öppnar

9.30-16.00: Konferens

16.00-17.00:
Mingel och eftersnack

Konferensen filmas och du kan i efterhand ta del av den på MSB:s webbplats.

Föreläsare

  • Bi Puranen, generalsekreterare vid World Value Survey Association (WVS) samt forskare vid Institutet för Framtidsstudier. Forskar inom området säkerhet och värderingar i ett jämförande perspektiv.
  • Bengt Johansson, professor på institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. Undervisar i ämnena politisk och strategisk kommunikation samt ingick som deltagare i det MSB-finansierade forskningsprojektet Kriskommunikation 2.0.

Mer information om programmet kommer löpande.

Anmälan

Anmälningstiden har nu gått ut.

Läs mer om Krisberedskapsveckan

Hashtagg i sociala medier: #krisberedskapsveckan

Publicerad: 2016-12-12 kl. 13:40 | Uppdaterad:2017-02-08 kl. 08:54
Kontakt: Krisberedskapsveckan Krisberedskapsveckan@msb.se