Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Seminariedag Training of Trainers i totalförsvars- och säkerhetsskyddslagstiftning för jurister vid länsstyrelser

Tipsa om artikeln
Seminariedagen vänder sig till jurister med uppgifter inom totalförsvarsplaneringen eller säkerhetsskydd, vid de länsstyrelser som planerat att delta i totalförsvarskonferenser eller säkerhetsskyddskurser anordnade av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Försvarshögskolan. I mån av plats välkomnas givetvis också andra länsstyrelsejurister som kan ha nytta av kunskapsutveckling inom just dessa rättsområden.
Datum: 17 apr 2018
Starttid: 10:00
Sluttid: 16:00
Sista anmälningsdag: 26 mar 2018
Ort: Stockholm
Lokal: Piperska Muren, Scheelegatan 14
Kostnad: Seminariedagen är kostnadsfri. Deltagarna bokar och bekostar resor och boende själva. Fika och lunch ingår under dagen.

Den 10 respektive 17 april 2018 erbjuds en möjlighet för jurister vid länsstyrelser att få en genomgång av presentationer och utbildningsmaterial rörande totalförsvars- och säkerhetsskyddslagstiftning. Materialet kan utgöra en grund för länsstyrelsernas jurister inför framtida utbildningsuppdrag gentemot kommunerna. Målet med dagen är att deltagarna, efter genomförd Training of Trainers, ska ha fått verktyg och bättre förutsättningar för att kunna utbilda kommunerna inom totalförsvars- och säkerhetsskyddslagstiftning.

Utbildningsmaterial och antal deltagare

Deltagarna kommer efter dagen att få digitalt undervisningsmaterial i form av PowerPoint-bilder och förslag till talepunkter som kan användas som utgångspunkt för vidareutbildning inom aktuella rättsområden.

Seminariedagen planeras för 40 deltagare vid respektive tillfälle. Om det blir fler sökande än antal platser förbehåller sig MSB rätten att göra ett urval.

Program och inläsningsmaterial skickas närmare seminariedagen.

Kontaktpersoner MSB

Anna Stenborg, kursutvecklare MSB, anna.stenborg@msb.se telefon 010-2405255 eller,
Anna Trulsson, myndighetsjurist MSB, anna.trulsson@msb.se telefon 010-2405381.

Publicerad: 2018-02-21 kl. 16:17