Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Viktigt meddelande, VMA och VMA-system – Hur fungerar det

Tipsa om artikeln
VMA-systemet, "Hesa Fredrik", har varit omtalat under året, inte minst på grund av det fellarm som ljöd över Stockholm i juli i år. Kom till seminariet och ställ alla dina frågor om VMA till MSB:s experter.

Vad ska du berätta om?

– Jag ska först och främst försöka reda ut begreppen så att vi vet vad vi pratar om när vi säger "VMA", det är signalen viktigt meddelande, VMA-meddelande och VMA-system. Jag ska även berätta om kopplingen till det civila försvaret.
– Jag ska även beskriva alla de sätt som man få ut ett VMA: via tutorna (Hesa Fredrik, flyglarmet), radio, SMS, telefon, och krisinformation.se plus berätta om de sätt som är under utveckling och utbyggnad framöver.
– Det kommer även finnas tid till att prata om de fellarm som hänt den senaste tiden och orsakerna till dem.

Vem är du?

– Jag är Håkan Marcusson, systemarkitekt för varningssystem vid MSB.

 

Läs mer om VMA (viktigt meddelande till allmänheten) på MSB:s webbsida

 

Tillbaka: Program för Rakeldagen 2017

Publicerad: 2017-09-01 kl. 14:16
Kontakt:
Gunilla Georgsson Gunilla.Georgsson@msb.se