Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nordisk konferens i kriskommunikation

Tipsa om artikeln
Välkommen att delta på den andra nordiska konferensen i kriskommunikation i Stockholm den 15–16 oktober 2013. Konferensen är en uppföljning på den nordiska konferens som hölls i Oslo 2011.
Datum: 15 okt 2013 - 16 okt 2013
Starttid: 10:00
Sluttid: 16:00
Sista anmälningsdag: 7 okt 2013
Ort: Stockholm
Lokal: Clarion Hotel Sign, Järnvägsgatan 35 vid Norra Bantorget
Kostnad: 3000 kronor, i priset ingår konferensavgift, konferensmaterial, 2 luncher, för- och eftermiddagskaffe och middag dag 1.

Kriskommunikation från ett internationellt perspektiv

Konferensen kommer att belysa olika vinklar av kriskommunikation från såväl ett nordiskt som ett internationellt perspektiv. Vi kommer att få lyssna på olika föredragshållare som delar med sig om sina erfarenheter och kunskaper från olika händelser. Under konferensen kommer olika händelser som påverkat samhället och dess förtroende för myndigheter att vara en viktig fråga. Vi kommer att få lyssna till några olika situationer som krävt stora informationsinsatser. Exemplen är från Statoil, SAS och finska myndigheter.

Utmaningen med digital kommunikation

Även den senaste digitala kommunikationen kommer vara i fokus och där utmaningarna för myndigheterna debatteras. Under konferensen kommer också en övning i sociala medier att genomföras där deltagarna kommer att interagera.

Mål och målgrupp för konferensen

En av grundtankarna med konferensen är att bygga nordiska nätverk mellan kommunikationschefer och motsvarade vid myndigheter och departement. Målet är också att stärka kunskaperna i kriskommunikation hos kommunikatörer som har det som ansvarsområde. Förhoppningen är också att de nordiska banden mellan kommunikatörer ska stärkas under konferensen och att intressanta nätverk uppstår. Nätverken ska kunna vara ett bra forum för samtal när vi ska planera och öva kriskommunikation eller när vi är mitt uppe i stormen och behöver andras stöd.

Anmälan

Anmäl dig via formuläret ovan. Anmälan är bindande.

Boende under konferensen

Logi betalas av deltagarna. Förbokade hotellrum finns på Clarion hotell Sign. Kontakta Jessica Nicander på jessica.nicander@choice.se. Uppge kod 333698 samt namn och hur betalning kommer att ske.

Konferensprogram

Program för Nordisk konferens i kriskommunikation 15-16 oktober 2013 (pdf, nytt fönster)

Publicerad: 2013-09-05 kl. 10:34 | Uppdaterad:2013-09-27 kl. 13:23
Kontakt:
Henrik Olinder Henrik.Olinder@msb.se