Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kunskapsdag: samverkan vid samhällskriser – problem eller möjlighet?

Tipsa om artikeln
När krisen smäller till och det blir nödvändigt att många olika aktörer agerar för att lösa den - det är då teorierna om effektiv samverkan sätts på prov. Samverkan är nödvändigt, men vad avgör om processen uppnår gemensamma mål?
Datum: 31 jan 2019
Starttid: 09:00
Sluttid: 16:00
Sista anmälningsdag: 24 jan 2019
Ort: Stockholm
Lokal: Scandic Continental
Antal platser kvar: 0
Kostnad: Dagen är kostnadsfri men anmälan är bindande

Vid den här kunskapsdagen medverkar forskare och praktiskt verksamma aktörer som ska agera vid olika samhällskriser. Den röda tråden är vad som påverkar möjligheterna till god samverkan: tydliga roller, erfarenhet, organisationskultur, tillit, hierarkier, nationella system.

Vi kommer att få inblick i den senaste forskningen kring samverkansproblem med fokus både på svenska och internationella förhållanden. Fyra omfattande forskningsprojekt medverkar och presenterar sina viktigaste resultat och diskuterar dessa tillsammans med aktörer som kommer att ha en central roll vid olika samhällskriser. Kunskapsdagen är också avsedd för dig som har ett utvecklingsansvar för att bygga upp aktörers förmåga till samverkan och ledning. Det kommer att finnas gott om utrymme till fördjupande diskussion och dialog.

Program (länk till PDF)   

Om de forskningsprojekt som medverkar (länk till PDF)      


Presentationer:

Fredrik Bynander

Martin Holmberg

Magnus Ekengren

Sten Widmalm

Christian Uhr

Publicerad: 2018-11-07 kl. 11:30
Kontakt:
Ingrid Krook Ingrid.Krook@msb.se