Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Krisberedskapsveckan 2018

Tipsa om artikeln
Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har MSB startat #Krisberedskapsveckan, en kampanj tillsammans med bland andra kommunerna. Kampanjen ska öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, ytterst krig. 2018 blir andra gången som Krisberedskapsveckan genomförs.
Datum: 28 maj 2018 - 3 jun 2018
Starttid: 00:00
Sluttid: 23:30

Med anledning av det försämrade säkerhetspolitiska läget och den återupptagna planeringen för att hela samhället ska kunna agera vid höjd beredskap och ytterst krig vill regeringen att informationen om hur befolkningen kan förbereda sig ska bli bättre, både på nationell och lokal nivå. Krisberedskapveckan är en del i detta arbete.

I anslutning till 2018 års kampanj kommer MSB att i samverkan med bland andra Försvarsmakten, Sveriges Kommuner och Landsting, de frivilliga försvarsorganisationerna och länsstyrelserna att skicka ut ett tryckt informationsmaterial om kriser, höjd beredskap och påverkanskampanjer till samtliga hushåll i landet.

Krisberedskapsveckan 2018 äger rum den 28 maj-3 juni. MSB formulerar övergripande budskap och tar fram ett enkelt informationsmaterial som alla som deltar i kampanjen kan använda. Kommunerna arrangerar sedan egna aktiviteter, som de kompletterar med de övergripande budskapen och med lokal riskkommunikation.

Mer om Krisberedskapsveckan


Publicerad: 2017-09-22 kl. 13:06