Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Brandvarnardagen

Tipsa om artikeln
Den 1 december är från och med 2012 en nordisk temadag för brandvarnaren: Brandvarnardagen. Dagen är instiftad för att uppmärksamma vikten av brandskydd i hemmet, i Sverige men också i övriga Norden. Beslutet om en gemensam nordisk brandvarnardag togs av
Datum: 1 dec 2012
Starttid: 00:00
Sluttid: 00:00
Ort: Norden
Den första nordiska brandvarnardagen uppmärksammas på lördag 1 december 2012. Huvudbudskapet är ”Sov gott. Vakna fort. Testa din brandvarnare.”

Testa brandvarnaren

Se till att brandvarnaren fungerar:
  • när du har satt upp den.
  • med jämna mellanrum.
  • när du har varit bortrest.

Du testar den genom att trycka in testknappen. Hör du en larmsignal fungerar den. Om den inte larmar måste du byta batteri eller hela brandvarnaren.

Det är en myt att du ska elda under brandvarnaren med en tändsticka eller ett ljus för att testa den. Att trycka på knappen är tillräckligt.


 

En brandvarnare behöver skötas. Dammsug och torka av den på utsidan. Ha alltid ett extra batteri hemma.

 
Publicerad: 2012-11-29 kl. 10:35
Kontakt: