Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Så arbetar MSB

Tipsa om artikeln
MSB har ansvar för frågor om skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar, i den utsträckning inte någon annan myndighet har ansvaret. Ansvaret avser åtgärder före, under och efter en olycka eller en kris.

MSB arbetar:

  • genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete
  • i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer
  • för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt 

MSB:s uppdrag

Regeringen styr MSB genom en instruktion och årliga regleringsbrev. I instruktionen anges MSB:s ansvarsområden och uppgifter. I regleringsbrevet anges mål och återrapporteringskrav samt tilldelade resurser för myndighetens förvaltning och verksamhet. Vi får även fortlöpande uppdrag från regeringen som rör vårt verksamhetsområde, samt möjlighet att lämna synpunkter på de förslag till nya och ändrade regler som de lämnar.

Budgetunderlag

Senast den 1 mars varje år ska MSB lämna ett budgetunderlag till regeringen. Budgetunderlaget innehåller myndighetens förslag till finansiering av verksamheten de tre närmast följande budgetåren.
 

Publicerad: 2011-12-07 kl. 12:49 | Senast granskad:2018-09-03 kl. 15:44

Ett säkrare samhälle i en föränderlig värld
Antal