Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Workshop i virtuell simulering

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-12-03 kl. 13:34
Virtuell simulering kompletterar traditionella övningar som genomförs fysiskt på övningsfältet eller som spelbordsövningar. Under en workshop 15-16 november fick ett 50-tal deltagare möjlighet att prova på och utbyta erfarenheter av virtuell simulering.

Utvecklingen av virtuell simulering för träning och övning har pågått under flera år men användandet inom blåljusorganisationer börjar först nu ta fart på allvar. Under våren 2019 kommer några av MSB:s utbildningar börja att använda metoden. 

Under workshopen visade MSB hur virtuell simulering kommer att användas för utbildningen "Räddningsledare A" som ett första steg och visade även hur övningar kan genomföras med räddningstjänst, polis och ambulans. Läs mer om workshopen här

Kontakt:
Cecilia Hammar Wijkmark Cecilia.HammarWijkmark@msb.se