Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Test- och demonstrationsdag av seismiskt räddningssystem 19-20 september, MSB Sandö

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-08-20 kl. 15:00
MSB bjuder in till en test- och demonstrationsdag av det seismiska räddningssystem med automatisk databearbetning som tagits fram av FOI inom ramen för EU-projektet INACHUS.

Systemet ska förbättra förmågan att hitta människor instängda i raserade byggnader. Genom att registrera och analysera vibrationer i rasmassan kan det seismiska systemet detektera signaler från överlevande (t.ex. knackningar) även i störande bakgrundsbrus där den idag befintliga lyssningsutrustningen har problem.

Syftet med dagen är att få en möjlighet att visa upp den forskning som bedrivs samt att få ett användarperspektiv och synpunkter på framtaget räddningssystem och vad som krävs, såväl tekniskt som organisatoriskt, för att kunna nyttja detta.
Övriga frågeställningar är hur liknande utrustning bör testas och utvärderas innan det kan nyttjas av användare. Testdagen efterföljs därför av en workshop kring systemets tillämpbarhet och hur liknade utrustning kan testas och utvärderas i framtiden.

Datum: 19 - 20 september 2018
Plats: Högberget + Sandö
Kostnad: Deltagandet är kostnadsfritt.  Lunch, fika och middag ingår.
Anmälan sker till: projekt.utb@msb.se 
Sista anmälningsdag: 7 september 2018
Frågor angående test – och demonstrationsdag: Mari Olsén, mari.olsen@foi.se

Testerna genomförs i samarbete med MSBs Vinnovafinansierade projekt ERIA, Early Responders Innovation Arena samt Samverkansplattformen H2020: säkra samhällen, Plattform för operationalisering av forskningsresultat från EU-projekt.
Det är den tredje demonstrationen av tre där #1 utgjordes av ett test av det automatiska systemet separat och #2 testade samfunktionalitet med existerande analoga system. Vid detta tillfälle kommer samfunktionalitet att testas och en workshop hållas.

Läs mer om ERIA här

MSB sparar dina personuppgifter när du gör en anmälan. Om du inte vill att MSB ska spara dina uppgifter anmäl detta till projekt.utb@msb.se