Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stor efterfrågan på MSBs utbildning i fältsäkerhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-10-18 kl. 12:45
Två gånger om året kör MSB kursen Fältsäkerhet i högriskmiljö. Den riktar sig till statligt anställda som arbetar eller reser i tjänsten till högriskområden. – Den var en jättebra utbildning med en bra kombination av teori och praktik så jag är väldigt nöjd, säger Carin Jämtin, generaldirektör för Sida.

MSB har genomfört den fem dagar långa kursen sedan 2011. Målet är att kursdeltagarna ska förstå hur metodiskt säkerhetsarbete bedrivs och kunna vidta åtgärder för att reducera risker i sin egen verksamhet.

– Den riktar sig till i första hand till MSBs personal på internationella insatser men vi erbjuder platser till andra myndigheter, främst UD, Sida och Migrationsverket, berättar Henrik Jemtelius, säkerhetsrådgivare och verksamhetsansvarig för MSBs säkerhetsfunktion.

Henrik Jemtelius och Carin Jämtin
Rikard Lilja diplomerar Carin Jämtin för kursen Fältsäkerhet i högriskmiljö. Foto: Gunno Ivansson

I början av oktober genomförde fyra anställda vid Sida utbildningen. Bland dem fanns generaldirektören.

– Allt fler av våra länder har en stigande säkerhetsutmaning. Afghanistan är vårt största samarbetsland ekonomiskt och ett land som faktiskt sägs befinna sig i krig, eller åtminstone konflikt. Många av våra länder är helt enkelt osäkra miljöer. Jag reser mycket och besöker våra medarbetare och då gäller det att ha bra kunskap kring vad vi ska göra, säger Carin Jämtin.

Läs fullversionen av artikeln på Tjugofyrasju:s webbplats

Text: Gunno Ivansson 

  

Kontakt:
Henrik Jemtelius Henrik.Jemtelius@msb.se