Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Satsa på att utvärdera övningar - nytt metodhäfte ger stöd

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-11-22 kl. 15:47
Hur kan erfarenheter från samverkansövningar omsättas i underlag för utveckling av samhällets samlade förmåga att hantera olyckor och kriser? Jo, först och främst genom att satsa på utvärderingar av enskilda övningar.

I MSB:s Övningsväglednings nya metodhäfte Utvärdering av övning ges en detaljerad beskrivning av hur utvärderingen planeras från början i planeringsprocessen, och hur den sedan genomförs. Metodhäftet vänder sig både till de utvärderare som ska utföra detta viktiga arbete, och till beslutsfattare så att kommande övningar kan utvärderas för att skapa bästa möjliga förutsättningar för erfarenhetshantering vid övningar.

Till metodhäftet Utvärdering av övning

Läs mer om hur metodhäftet har tagits fram

Övriga delar i Övningsvägledningen

Kontakt:
Sofie Ivarsson Sofie.Ivarsson@msb.se