Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Säkerhetsskyddskurs för kommuner

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-12-22 kl. 11:03
För att särskilt tillgodose kommunernas behov av kunskapsutveckling inom säkerhetsskydd så har MSB, i samverkan med bland andra Försvarshögskolan, Säkerhetspolisen och Sveriges Kommuner och Landsting, utvecklat en Säkerhetsskyddskurs för kommuner.

Kursen vänder sig till personer som innehar, eller kommer att inneha, befattning inom kommunen och dess säkerhetsskyddsorganisation med uppgifter avseende säkerhetsskydd inom prioriterade och skyddsvärda verksamheter.

Kursen syftar till att utveckla och förbättra förutsättningarna för kommunens arbete med säkerhetsskydd och civilt försvar genom att bland annat behandla områden som säkerhetsanalys, säkerhetsskyddsplan och skyddsåtgärder. Kursen strävar också efter att skapa möjligheter till erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande inom kommunen och regionen.

Kursen kommer att genomföras under tre sammanhängande dagar i internatform, med en efterföljande workshop vid ett senare tillfälle tillsammans med företrädare för berörda aktörer. Kursen genomförs av Försvarshögskolan på uppdrag av MSB.

MSB har för avsikt att erbjuda kommunerna denna kurs regionalt vid ett flertal tillfällen med start 2018.

Mer information om kursens innehåll och anmälningsförfarande, datum, plats och kursavgift kommer att publiceras på MSBs hemsida i början på 2018.