Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya fortbildningar för räddningstjänsten

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-10-26 kl. 15:37 | Uppdaterad:2016-10-27 kl. 11:26
Nu har du som arbetar inom kommunal räddningstjänst möjlighet att ta del av två nya fortbildningar. Den ena är en webbutbildning After action Review, AAR, en dialogmetod för utvärdering och lärande efter insats och övning. Den andra är Brand och räddningsdagarna, en två dagars fortbildning som ger dig möjlighet att fördjupa dina tidigare kunskaper inom området räddningsinsats.

AAR - After Action Review

Kursen ger dig grundläggande förståelse för dialogmetoden After Action Review, AAR, en dialogmetod för utvärdering och lärande efter insats och övning. Du lär dig hur dialogverktyget kan användas i praktiken för att på ett systematiskt sätt skapa en gemensam bild av en övning eller en insats och hur det kan skapa bättre förutsättningar för ett gemensamt lärande såväl inom som utanför den egna gruppen.

Kursen är nätbaserad och motsvarar cirka fyra timmars egenstudier. Det är önskvärt att dessa studier kompletteras med praktiska övningar i den egna organisationen motsvarande ytterligare fyra timmar.

Läs mer om kursen och ta del av webbutbildningen här

Brand- och räddningsdagarna

Brand- och räddningsdagarna är ett intensivt två dagars fortbildningskoncept som ger dig möjlighet att uppdatera och fördjupa dina tidigare kunskaper inom olika områden som kan behöva hanteras inom räddningsinsats. Du får möjlighet att lära dig och prova på nya metoder, tekniker och utrustning samt får med dig erfarenheter som du kan använda i vardagligt arbete på hemmaplan.

Läs mer om kursen och anmäl dig här