Msb.se - MSB tar längre tid på sig att besluta om utbildningsställenas framtid
Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB tar längre tid på sig att besluta om utbildningsställenas framtid

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-04-21 kl. 15:23
MSB presenterade den 30 mars flera rapporter som synade olika delar av verksamheten, som ett led i arbetet med att anpassa MSB utifrån minskat förvaltningsanslag 2016. En av dessa svarade på frågan om utbildningsverksamheten vid myndigheten kan bedrivas på ett i stället för två verksamhetsställen.

Frågan om utbildning ska bedrivas vid ett eller två verksamhetsställen bedöms som komplex. Generaldirektör Helena Lindberg fattar därför inte beslut i denna fråga nu utan avvaktar den mer omfattande utbildningsutredning som pågår i myndigheten under 2015 om hur MSB ska få en ekonomiskt och kvalitativt hållbar utbildningsverksamhet. Först efter att utredningen lämnat sin rapport i december 2015 kommer generaldirektör Helena Lindberg att besluta om verksamhetsställenas framtid.

Den 20 april fattade Helena Lindberg däremot beslut om ett tilläggsuppdrag till den redan pågående utredningen om utbildningsverksamhetens framtid.

Beslut om utbildningsverksamhetens framtid (pdf)

Läs mer om minskat förvaltningsanslag till MSB

Kontakt:
Jan Wisén Jan.Wisen@msb.se