Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Höstens katastrofsövning för blåljusutbildningar genomfördes på Sandö

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-09-22 kl. 10:47
Studeranden från Skydd mot olyckor utbildningen på MSB Sandö, Polisutbildningen vid Umeå universitet och specialistsjuksköterskestudenter inom ambulanssjukvård genomförde igen, den 15-16 september, en gemensam katastrofövning på Sandö med MSB som värd.

Detta projekt är en del i att förbättra utbildnings och – övningsmiljön för blåljusorganisationerna. Arbetssättet som övningen bygger på ska kunna gå att använda som plattform för forskning men också som en produkt för att andra aktörer skulle kunna använda konceptet för övning.

Under dagarna genomfördes fler scenarion och övningar med markörer och övriga agerande som rollsättare. Övningarna hade inslag från brand till upplopp.

Projektet är speciellt i sitt slag och arbetsgruppen har inte hittat liknande övningar för blåljusorganisationer på studentnivå någonstans i världen, vilket gör samövningen unik.

Totalt medverkade ca 130 studenter varav ca: 75 polisstudenter, 40 räddningstjänststudenter och 15 specialistsjuksköterskestudenter inom ambulanssjukvård.