Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vägledning om informationssäkerhet för småföretagare

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-12-06 kl. 09:46
Vägledningen Informationssäkerhet för småföretagare är en lättillgänglig skrift som riktar sig direkt till småföretagare. Den beskriver enkla åtgärder som effektivt ökar ett litet företags möjligheter att skydda sin viktiga information.

Informationssäkerhet handlar om åtgärder som förhindrar att information hamnar i fel händer eller förstörs. Den pågående digitala utvecklingen har förändrat närapå alla delar av samhället. Det finns nu mängder av olika digitala tjänster för att hantera, lagra och överföra information.

I dag är det vanligt att drabbas av olika typer av bedrägerier, att bli utsatt för skadlig kod, förstörda system såsom vattenskadad telefon och id- och företagskapning. Att tänka medvetet på informationssäkerheten är ett bra sätt att slå vakt om både den tid och det kapital som är investerat i ett företag.

Råd till mindre företag  

Vägledningen är en sammanställning av grundläggande praktiska råd och rekommendationer om informationssäkerhet för att göra ett litet företag bättre rustat att möta it- och internetrelaterade risker. Råden riktar sig till den som ska starta eller redan driver ett företag med färre än tio anställda.

Skriften är indelad i tre huvudavsnitt:

  1. Skydda datorn och mobiltelefonen.
  2. Skydda företagets affärsinformation.
  3. Skydda företaget mot bedrägerier.

Vägledningen finns att läsa här   

Läs mer om informationssäkerhet   

Informationssäkerhet.seInformationssäkerhet.se är en myndighetsgemensam webbplats för stöd för systematiskt arbete med informationssäkerhet i organisationer.   

Verksamt.se - Verksamt.se är en webbsida med samlad information och e-tjänster från myndigheter för personer som ska starta eller driver företag.

MSB.se  

Kontakt:
Carl Önne Carl.Onne@msb.se