Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Sverige deltog i övningen Cyber Europe 2014

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-02-26 kl. 09:00
24-25 februari 2015 deltog Sverige i övningen Cyber Europe 2014. MSB representerade Sverige i den tredje och avslutande delen av övningen Cyber Europe 2014 som genomfördes i Bryssel.

Övningen Cyber Europe 2014 ingår i en övningsserie som arrangeras av Europeiska unionens byrå för nät- och informationssäkerhet (Enisa) vartannat år och består denna gång av tre olika faser. I april, 2014, genomfördes fas 1, den 30 oktober, samma år, genomfördes fas 2 och den tredje och avslutande delen gick av stapeln den 24-25 februari 2015 i Bryssel. Det övergripande målet för övningen är att länderna gemensamt stärker sin förmåga att hantera cyberrelaterade kriser.

I övningen (fas 3) deltog organisationer från 29 länder i Europa. Övningen leddes av Enisa och var en så kallad diskussionsbaserad övning som tog fasta på strategiska aspekter på hantering av en cyberrelaterad kris. Övningen avhandlade vad EU kan göra för att mildra effekterna och vilka verktyg och processer som finns för samverkan.

Enisas pressmeddelande om övningen:

Kontakt:
Robert Jonsson Robert.Jonsson@msb.se