Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Sverige deltog i Nato Cyber Coalition 2014

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-11-26 kl. 12:16
Den 17-21 november deltog Sverige i övningen Nato Cyber Coalition 2014. I den årligen återkommande multinationella cybersäkerhetsövningen, deltar militära respektive nationella CERT-organisationer och cybercenter. Syftet är att öva sig på att hantera tekniska och operativa cyberincidenter.

I år deltog totalt 31 länder inklusive fem partnerländer. Sverige har deltagit i övningen sedan 2011 och i år deltog både Försvarsmakten och MSB:s CERT-SE med egna team bestående av cirka tio deltagare vardera. Under övningen befann sig de svenska deltagarna i Sverige och kopplade upp sig mot Natos övningsmiljö.

Vad är CERT-SE?

CERT-SE är Sveriges nationella CSIRT (Computer Security Incident Response Team) med uppgift att stödja samhället i arbetet med att hantera och förebygga IT-incidenter. Verksamheten bedrivs vid MSB.

 Webbplatsen CERT-SE

Om övningen på Natos webbplats

Kontakt:
No such user