Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Statusrapport om arbetet med Nationell handlingsplan för samhällets informationssäkerhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-12-19 kl. 11:00
Den nationella handlingsplanen för samhällets informationssäkerhet är framtagen på regeringens uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i samråd med övriga myndigheter som ingår i Samverkansgruppen för informationssäkerhet (SAMFI). I handlingsplanen finns ett trettiotal åtgärdspunkter som myndigheterna i SAMFI har arbetat med sedan 2012.

I SAMFI ingår Försvarets materielverk (FMV)/Sveriges certifieringsorgan för it-säkerhet (CSEC), Försvarets radioanstalt (FRA), Försvarsmakten, Post- och telestyrelsen (PTS), samt Säkerhetspolisen/Rikskriminalpolisen.

Arbetet med handlingsplanen avslutas enligt planering 2015. Nu presenteras status över genomförda aktiviteter fram till november 2014 i rapporten Nationell handlingsplan för samhällets informationssäkerhet: Statusrapport genomförande.

– Syftet med handlingsplanen är att genomföra central aktiviteter för att öka samhällets informationssäkerhet och att ge stöd till viktiga samhällsaktörer ‒ myndigheter, landsting och kommuner men också privata leverantörer av nät- och driftstjänster ‒ för att de ska kunna förbättra sin informationssäkerhet. Jag kan glädjande konstatera att de flesta åtgärder nu är genomförda, vilket känns bra inför den avslutande delen av arbetet som sker under nästa år, säger Richard Oehme, chef för verksamheten för samhällets informations- och cybersäkerhet, MSB.

Mer information om nationell handlingsplan och SAMFI

 

Nationell handlingsplan för samhällets informationssäkerhet: Statusrapport genomförande
Den nationella handlingsplanen för samhällets informationssäkerhet publicerades 2012. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tog
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB800
Antal
Ej i lager
 
Faktablad: Nationell handlingsplan 2012 : samhällets informationssäkerhet
Faktablad MSB har tillsammans med de myndigheter som ingår i Samverkansgruppen för informationssäkerhet SAMFI1, tagit fram en ny handlin...
Publikationsnummer:
MSB442
 
 
Kontakt:
No such user