Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Sårbarhet i Internet Explorer

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-04-28 kl. 16:29
MSB varnar genom CERT-SE om en sårbarhet i Internet Explorer. Sårbarheten innebär förenklat att en angriparen kan via den sårbara webbläsaren installera exempelvis en trojan för att stjäla information och lösenord.

Observera att det räcker med att besöka en skadlig webbsida för att bli smittad. Sårbarheten finns i Internet Explorer version 6 till 11.

Microsoft har i nuläget ingen uppdatering tillgänglig men har publicerat information och metoder som kan implementeras för att skydda sig mot sårbarheten.  

Se till att installera uppdateringen så fort den är tillgänglig och överväg att använda en annan webbläsare under tiden.

Om sårbarheten på www.cert.se

På webbplatsen DinSäkerhet.se finns mer information, tips och råd för privatpersoner inom området informationssäkerhet.

Informationssäkerhet på DinSäkerhet.se

FAKTA

Trojan
En trojan är ett skadligt program som gömmer sig inuti andra program. Det tar sig in i en dator genom exempelvis skärmsläckare eller spel med syfte att skada eller skapa problem för datoranvändaren.

CERT-SE
CERT-SE är Sveriges nationella Computer Emergency Response Team med uppgift att stödja samhället i arbetet med att hantera och förebygga IT-incidenter. Verksamheten bedrivs av MSB. CERT-SE ska;

- agera skyndsamt vid inträffade IT-incidenter genom att sprida information samt vid behov arbeta med samordning av åtgärder och medverka i arbete som krävs för att avhjälpa eller lindra effekter av det inträffade.

- samverka med myndigheter med särskilda uppgifter inom informationssäkerhetsområdet.

- vara Sveriges kontaktpunkt gentemot motsvarande funktioner i andra länder samt utveckla samarbetet och informationsutbytet med dessa.

 www.cert.se/

DinSäkerhet.se
Webbplatsen handlar om risker och säkerhet och ger tips på hur du själv kan förebygga olyckor och skador i hem- och fritidsmiljö. Webbplatsen ger dig också redskap för att kunna agera på rätt sätt när olyckan eller krisen är framme. Webbplatsen DinSäkerhet.se drivs av MSB.

www.dinsakerhet.se/

Kontakt:
Robert Jonsson Robert.Jonsson@msb.se