Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Säkrare användning av surfplattor och smarta telefoner

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-03-30 kl. 09:51
MSB har tagit fram en vägledning för smarta telefoner, surfplattor och andra mobila enheter. Vägledningen ska ge stöd till organisationer och dess anställda för säkrare hantering och användning av mobila enheter.
Användandet av mobila enheter som till exempel surfplattor och smarta mobiltelefoner har ökat starkt de senaste åren - och förutspås fortsätta att öka.
 
Men det finns fortfarande en viss osäkerhet hur sådana enheter ska hanteras i organisationen och vilka säkerhetsåtgärder som bör vidtas. Den ökade användningen gäller både i arbetet och privat och detta ställer nya säkerhetsmässiga utmaningar på organisationer och dess anställda eftersom de mobila enheterna i sig är viktiga informationstillgångar.
 
– Smarta telefoner och surfplattor är sårbara och de kan enkelt spåras, övervakas eller avlyssnas. Det går snabbt och lätt att installera spionprogram och annan skadlig kod, särskilt om enheterna vid ett obevakat tillfälle hamnar i fel händer. Organisationer som vill nyttja teknikens möjligheter måste därför aktivt hantera användandet av dessa mobila enheter, säger informationssäkerhetsexperten Ronny Janse från MSB.
 
Därför har MSB tagit fram en vägledning hur organisationer på ett säkrare sätt ska kunna använda smarta telefoner, surfplattor och andra mobila enheter
 
Vägledningen innehåller tre verktyg för säkrare användning:
  • Stöd till att utforma organisationens policy på ett ändamålsenligt sätt
  • Hanteringsregler för användarna 
  • Olika tekniska lösningar som kan implementeras för att öka säkerheten.
 
Vägledning för säkrare hantering av mobila enheter
Denna vägledning ska utgöra ett stöd för organisationer som planerar att tillåta att smarta telefoner, surfplattor eller liknande mobila ...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB405
Antal
Ej i lager
 

Kontakt och mer information

Ronny Janse,  telefon 010-2404426
MSB:s presstjänst, telefon 070-321 88 74
Kontakt:
Ronny Harpe Ronny.Harpe@msb.se