Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Remissvar om säkerhetsskydd samt informations- och cybersäkerhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-09-15 kl. 10:30
MSB har lämnat remissvar på de statliga utredningarna om säkerhetsskydd samt informations- och cybersäkerhet.

MSB välkomnar, som föreslås i betänkandet SOU 2015:25 En ny säkerhetsskyddslag, att lagstiftningen om säkerhetsskydd moderniseras och anpassas bättre till nuvarande förhållanden, samtidigt som vissa brister och luckor i den gällande lagen åtgärdas. MSB ser också positivt på den föreslagna uppgiften att bli säkerhetsskyddsstödjande myndighet inom det civila tillämpningsområdet för den nya lagen.

Remissvar rörande säkerhetsskydd (pdf)

MSB tillstyrker merparten av förslagen som lämnas i betänkandet SOU 2015:23 Informations- och cybersäkerhet i Sverige. Myndigheten anser att det är särskilt betydelsefullt att förslaget om obligatorisk it-incidentrapportering genomförs skyndsamt.

Remissvar rörande informations- och cybersäkerhet (pdf)

 

Kontakt:
Helena Andersson Helena.Andersson@msb.se
Anna Trulsson Anna.Trulsson@msb.se