Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rapporter om informationssäkerhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-03-08 kl. 09:20
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har redovisat ett antal rapporter till regeringen inom området samhällets informationssäkerhet. Resultaten av regeringsuppdragen ska leda till att såväl stärka samhällets informationssäkerhet som att förebygga och hantera IT-incidenter.
- MSB har regeringens uppdrag att stödja och samordna arbetet med samhällets informationssäkerhet. Med förslagen i de rapporter vi nu redovisat till regeringen ges förutsättningar för att samhället ska kunna ta ett samlat grepp för att stärka informationssäkerheten, säger Helena Lindberg, generaldirektör för MSB.
 
Informationssäkerhet är ett område som berör alla samhällsaktörer. För att stärka samhällets förmåga inom detta område behövs verktyg och samverkansrutiner. Med förslagen i de rapporter som MSB nu redovisat till regeringen ges verktyg och förutsättningar för att denna samverkan kan stärkas.

De rapporter till regeringen det handlar om är:


 
När det gäller ett nationellt tekniskt IT-intrångsdetekterings- och varningssystem (TDV) har regeringen även givit ett uppdrag åt FRA

För mer information

Richard Oehme, chef enheten för samhällets informationssäkerhet, MSB, telefon 010-240 44 06 eller MSB:s presstjänst, telefon 070-321 88 74.

Kontakt:
No such user