Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Övergripande information om obligatorisk it-incidentrapportering finns nu på Cert.se

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-03-04 kl. 10:47
Den 1 mars fattade MSB:s generaldirektör, Helena Lindberg, beslut om nya föreskrifter för myndigheternas it-incidentrapportering och föreskrifter för myndigheternas informationssäkerhet. För att skapa bra förutsättningar för obligatorisk it-incidentrapportering arbetar MSB med att ta fram vägledningar och annat informationsmaterial.

Övergripande information om vad obligatorisk it- incidentrapportering innebär, vad som ska rapporteras samt hur och när rapportering ska ske finns nu på Cert.se

Mer information kommer att presenteras löpande.

CERT-SE är Sveriges nationella CSIRT (Computer Security Incident Response Team) med uppgift att stödja samhället i arbetet med att hantera och förebygga it-incidenter.

Frågor kan ställas via: fraga.incident@msb.se

Kontakt:
Katrin Berggren Katrin.Berggren@msb.se