Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Osäker informationshantering i vården

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-02-03 kl. 13:05
Bristande informationssäkerhet i vården är förenat med patientsäkerhetsrisker. Kontrollarbetet är dock ineffektivt, om det inte helt uteblir. Det framkom under ett seminarium om informationssäkerheten i vården den 28 januari.

Under seminariet presenterade MSB rapporten "Uppföljning av informationssäkerhet i vården" med fokus på styrning av kontrollarbetet. Den följdes av Inera AB:s lägesbild av id-kort och personaluppgifter i vården (SITHS respektive HSA). Även forskningsläget och e-hälsokommitténs arbete diskuterades. Bristfällig uppföljning och oklar riskhantering var ett genomgående tema, men även positiva förebilder lyftes fram.

 

Länk till trailer från seminariet (extern webbplats)

Konferensdokumentation och filmer från seminariet Informationssäkerhet i vård och omsorg 28 januari 2015

Tidigare nyhet inför seminariet på msb.se: Kartläggning visar på risker och brister i vårdens informationshantering

Kontaktperson för lägesbild av informationssäkerheten i vården:
Fia Ewald, e-post: fia.ewald@msb.se

Kontaktperson för metodfrågor om kartläggning:
Tom Andersson, e-post: tom.andersson@msb.se

Kontakt:
No such user