Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya DISA lanserad - utbildning i informationssäkerhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-08-25 kl. 15:59
DISA - som lanserades på konferensen Informationssäkerhet för offentlig sektor - finns nu tillgänglig på MSB.se.
DISA, som står för datorstödd informationssäkerhetsutbildning för användare, är en kostnadsfri utbildning som funnits sedan tidigare.
 
På konferensen presenterade MSB en ny webbaserad version av DISA, en informationssäkerhetsutbildning som tar cirka 30 minuter att genomföra.
 
Med hjälp av filmer, texter och frågor bidrar DISA till ökad medvetenhet och ett säkrare beteende kring hur man hanterar information.   
 
Nya versionen av DISA finns nu tillgänglig direkt på MSB.se.
 

Läs mer om konferensen

Konferensen - Informationssäkerhet för offentlig sektor - genomfördes 23-24 augusti och presentationer samt dokumentation är tillgängligt via länken här nedan. 
   
 
Informationssäkerhetskonferensen besöktes av 450 deltagare och vände sig till kommuner, länsstyrelser, landsting, myndigheter samt statligt och kommunalt ägda bolag – både till personer som arbetar praktiskt med informationssäkerhet men också till organisationens ledning.
 
Konferensen arrangerades av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Post- och telestyrelsen, Försvarets materielverk, Försvarets radioanstalt, Rikspolisstyrelsen/SÄPO samt Försvarsmakten.
 
Kontakt:
No such user