Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny webbplats om informationssäkerhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-03-22 kl. 09:21
Nu finns en webbplats för alla som arbetar med informationssäkerhetsfrågor. Den nya webbplatsen Informationssäkerhet.se ska samla samhällets vägledning för systematiskt informationssäkerhetsarbete. Bakom webbplatsen står MSB och en rad andra myndigheter och organisationer.
MSB stödjer och samordnar arbetet med samhällets informationssäkerhet. Som ett viktigt steg i detta arbete bedrivs projektet Stöd för verksamheters informationssäkerhetsarbet (SVISA), som bland annat står bakom Informationssäkerhet.se.
 
SVISA erbjuder en gemensam plattform för myndigheter och organisationer med uppgifter inom informationssäkerhetsområdet att i samverkan nå uppsatta mål.
 
I projektet sker ett arbete med att ta fram rekommendationer, vägledningar och annat material som ska underlätta och stödja verksamheters informationssäkerhetsarbete.
 
För att nå ut med allt detta stödmaterial uppstod tidigt i projektet ett behov av att skapa en informationssäkerhetsportal och där samla samhällets vägledning för att på ett ändamålsenligt sätt främja systematiskt informationssäkerhetsarbete.
 
MSB ansvarar för driften och den långsiktiga förvaltningen av informationssäkerhet.se men informationsinnehållet tas fram gemensamt av samverkande myndigheter och organisationer inom projektet SVISA. Varje framtagen publikation har en utpekad avsändare.
 
Webbplatsen har inte till syfte att bara tillhandahålla färdiga dokument. Det är lika viktigt för MSB och övriga samarbetspartners bakom Informationssäkerhet.se att ta tillvara den praktiska kunskap och erfarenhet från informationssäkerhetsarbete som finns i samhället. Genom Informationssäkerhet.se skapas möjligheter att kontinuerligt förankra och sprida arbetet bland verksamhetsaktiva för att åstadkomma tillgänglighet och transparens.
 
 
Kontakt:
Fredrik Höglund Fredrik.Hoglund@msb.se