Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Informationssäkerhet.se

Tipsa om artikeln
Alla organisationer har behov av stöd för att kunna arbeta systematiskt med informationssäkerhet. På Informationssäkerhet.se samlar vi den den hjälp som svenska myndigheter kan erbjuda inom området.

Stöd för dig som jobbar med informationssäkerhet

Syftet med webbplatsen är att underlätta arbetet med informationssäkerhet inom offentlig sektor, men även andra typer av verksamheter har nytta av innehållet. Framför allt är webbplatsen ett sammanhållet och praktiskt stöd för dig som arbetar med systematiskt informationssäkerhetsarbete.

På webbplatsen hittar du bland annat:

  • Metodstöd för införande av ett ledningssystem för informationssäkerhet
  • Vägledningar och praktiska verktyg
  • Nyheter inom området
  • Krönikor och faktafördjupningar

Innehållet riktar sig till dig som har ett särskilt ansvar för informationssäkerheten i din verksamhet. I första hand beslutsfattare (ledning, linjeansvariga, systemägare, -förvaltare), men även säkerhetssamordnare och it-tekniker.

Avsändare med särskild ansvar för informationssäkerhet

Informationssäkerhet.se är en gemensam satsning av MSB, Försvarsmakten, Försvarets radioanstalt, Försvarets materielverk, Post- och telestyrelsen samt Polismyndigheten och Säkerhetspolisen. Myndigheterna har alla ett särskilt ansvar för samhällets informationssäkerhet och ingår i samverkansgruppen för informationssäkerhet, SAMFI.

MSB har det redaktionella ansvaret för Informationssäkerhet.se, men informationen tas fram i samarbete med myndigheterna i SAMFI.

Publicerad: 2010-03-18 kl. 08:40 | Senast granskad:2017-06-12 kl. 17:21
Kontakt:
Carl Önne Carl.Onne@msb.se