Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny vägledning med rekommendationer vid upphandling till samhällsviktig verksamhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-09-17 kl. 16:00
I en ny vägledning ger MSB, Upphandlingsmyndigheten och SKL stöd till kommuner och landsting som upphandlar varor och tjänster till samhällsviktig verksamhet.

Samhällsviktig verksamhet som bedrivs i offentlig regi är i hög grad beroende av externa leverantörer av varor, tjänster och byggentreprenader. Kommuner och landsting behöver därför beakta behovet av krisberedskap i sina upphandlingar.

Vägledningen "Upphandling till samhällsviktig verksamhet" är ett stöd för att underlätta detta.

– En framgångsfaktor är samverkan mellan olika funktioner inom organisationen som kan bidra med sina perspektiv, till exempel verksamhet, inköp och krisberedskap, säger Omar Harrami, som ansvarat för vägledningen.

Vägledningen vänder sig till medarbetare och chefer i kommuner och landsting samt kommunala och landstingsägda organisationer som arbetar med samhällsviktiga verksamheter, upphandling eller krisberedskap.

Den har tagits fram i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting och Upphandlingsmyndigheten.

Läs mer:

Upphandling till samhällsviktig verksamhet: en vägledning
Antal
Ej i lager
 

MSB:s arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se