Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny vägledning för säkerhet i it-utrymmen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-01-02 kl. 13:15 | Uppdaterad:2014-01-08 kl. 08:48
MSB och Riksarkivet har tillsammans tagit fram en vägledning som ger stöd till myndigheter och andra organisationer att utforma sina it-utrymmen på ett säkert sätt.

Vägledningen ger förslag på ett antal krav och rekommendationer för utformning av olika typer av it-utrymmen. Med it-utrymmen avses samtliga typer av lokaler som är avsedda för it-drift och förvarar it-utrustning.

Informationssäkerhet handlar om styrning av skydd till lämplig nivå för varje informationsmängd. Detta omfattar även styrning av utformningen av fysiskt skydd. Ett systematiskt informationssäkerhetsarbete bygger på att säkerhetsåtgärder vidtas utifrån de risker verksamhetens informationshantering är utsatt för. Det innebär att en organisations fysiska skydd, bland annat datorhallar, ska motsvara de krav som kommer fram i riskanalys och informationsklassningar. Det är alltså verksamhetens behov som ska styra skyddet.

It-utrymmen är en stor ekonomisk investering och det är därför mycket viktigt att säkerhetsåtgärderna är anpassade efter behoven, det vill säga är vare sig under- eller överdimensionerade.

MSB har ansvar för att samordna arbetet med samhällets informationssäkerhet. Riksarkivets främsta uppgift är att säkerställa samhällets behov av en långsiktig informationsförsörjning som garanterar innehåll, sammanhang och äkthet.

Vägledning för fysisk informationssäkerhet i it-utrymmen
MSB och Riksarkivet har tillsammans tagit fram denna vägledning för att underlätta för både myndigheter och andra organisationer att utfo...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB629
Antal
Ej i lager
 
  

Läs mer om informationssäkerhet

Kontakt:
No such user