Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nu startar den Europeiska Informationssäkerhetsmånaden 2015

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-10-01 kl. 16:18
Den 1 oktober startar den Europeiska informationssäkerhetsmånaden (ECSM), en EU-kampanj med syfte att öka medvetenheten om informationssäkerhet i samhället.

Europeiska informationssäkerhetsmånaden 2015

EU-kampanjen har dels ett fast och återkommande budskap - STOP-THINK-CONNECT - som riktar sig till alla medborgare och organisationer. Dels ett årligt budskap som representerar ett aktuellt tema för året. Årets budskap ”Informationssäkerhet är ett delat ansvar” lägger fokus på vikten av ett enat engagemang, där myndigheter, organisationer, företag och medborgare tillsammans bidrar till samhällets informationssäkerhet. Det finns ett nära samspel mellan mänskligt beteende, säkerhet och trygghet i digitala tjänster. Samspelet blir allt viktigare i takt med att den digitala tekniken och infrastrukturen tillåter allt mer omfattande hantering och spridning av information samt användande av e-tjänster. Alla behövs för att sprida kunskap om informationssäkerhet i dagens och morgondagens digitala samhälle.

I Sverige arrangeras kampanjen av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På kampanjens webbsida finns bland annat en sammanställning av länkar till informationsmaterial med hänsyn till olika behov bland skolledare, lärare, föräldrar, barn och unga. Under månaden sker ett antal aktiviteter som arrangeras av olika aktörer. Information om aktörer och aktiviteter presenteras på kampanjens webbsida: http://ecsm.msb.se

Läs mer om MSB:s del i kampanjen

 

Fakta: Europeiska informationssäkerhetsmånaden

Europeiska informationssäkerhetsmånaden är en EU-kampanj med syfte att öka medvetenheten om informationssäkerhet bland medborgarna. Den startar den 1 oktober och pågår under hela månaden. Kampanjen genomfördes första gången år 2012 och i år deltar Sverige för tredje gången.

Kampanjens återkommande budskap är STOP-THINK-CONNECT, ett globalt budskap förankrat på flera håll i världen. Utöver det återkommande budskapet lanserar Enisa (EU:s nätverks- och informationssäkerhetsbyrå) ett årligt budskap för de europeiska deltagarländerna. Det årliga budskapet för 2015 är ”Cyber Security is a Shared Responsibility” vilket i Sverige har översatts till ”Informationssäkerhet är ett delat ansvar”.

I Sverige arrangeras kampanjen av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i nära samverkan med andra aktörer.

 ENISA:s kampanjesida/

Twitter: CyberSecMonth

Facebook: CyberSecMonth

Hashtag: #CyberSecMonth

 
 

 

Kontakt:
No such user