Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Modell för klassificering av information - rekommendationer

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2009-05-28 kl. 09:00
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) publicerar tillsammans med Swedish Standards Institute (SIS) rekommendationer för klassificering av information.
Dessa vänder sig både till myndigheter och andra organisationer och syftar till att stödja dem i deras arbete med att klassificera information på ett enhetligt sätt.
 
- Att klassificera information utifrån krav på konfidentialitet, riktighet och tillgänglighet är en grundläggande aktivitet i arbetet med informationssäkerhet. Behovet av en för samhället gemensam modell för klassificering ökar i takt med det tilltagande informationsutbytet mellan organisationer, säger Per Oscarson på MSB:s enhet för informationssäkerhet.
 
Att ta fram modell för informationsklassificering är en av åtgärderna i den nationella handlingsplanen för informationssäkerhet som förvaltas av MSB.
 
Modellen har tagits fram av en projektgrupp bestående av representanter från MSB, FMV, SIS, FRA, Läkemedelsverket samt anlitade konsulter.
 
I enlighet med handlingsplanen planeras längre fram en mer utförlig vägledning och metod för att stödja organisationers hantering av informationstillgångar, inklusive inventering, värdering och klassificering.
 
Kontakt:
No such user