Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB välkomnar förslag om placering av Sitic

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-02-02 kl. 11:19
Det utredningsförslag som offentliggjorts idag om att placera Sveriges IT-incidentcentrum (Sitic) vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap välkomnas av MSB.
Förslaget leder till att ansvaret för samhällets informationssäkerhet på central nivå samlas på ett tydligare sätt än förut.  Sitics beredskap mot IT-incidenter passar dessutom väl ihop med den beredskap mot allvarliga störningar inom andra samhällsområden som redan finns vid MSB.
 
- Förslaget har tydliga, positiva samhällseffekter. Sitics verksamhet passar på ett naturligt sätt ihop med den beredskap som redan finns vid MSB.  Samhällets förebyggande arbete på informationssäkerhetsområdet kommer att stärkas.  Arbetet med risk- och sårbarhetsanalyser kommer att stärkas. Förslaget är välkommet eftersom det sammanför Sitic och den kompetens som finns där med samhällets övriga krisberedskap, säger Helena Lindberg, generaldirektör för MSB.
 
Utredningen ”Lokalisering av Sveriges IT-incidentcentrum (Sitic)” har skett på uppdrag av regeringen och har haft i uppdrag att utreda formerna för och konsekvenserna av att flytta Sitic från Post- och telestyrelsen (PTS) till antingen Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) eller Försvarets Radioanstalt (FRA).
 
Utredningens förslag är att personal och verksamhet vid Sitic inordnas i MSB från och med den 1 januari 2011.

Kontakt

Richard Oehme 0768-28 44 11

Mer information

 
 
Kontakt:
No such user