Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB tar över information om internetsäkerhet från PTS

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-01-29 kl. 07:55
Från och med den 29 januari 2015 tar MSB över PTS:s information till privatpersoner och företag om internetsäkerhet, samt tjänsten ”Testa lösenord”. Övertagandet är en naturlig följd av att Sveriges it-incidentcentrum (Sitic, nuvarande CERT-SE) flyttades från PTS till MSB (2011).

Information till privatpersoner

All information om internetsäkerhet till privatpersoner kommer att samlas på MSB:s webbplats DinSäkerhet.se. Webbplatsen riktar sig direkt till privatpersoner i hem och fritidsmiljö. Sedan tidigare finns ett avsnitt om informationssäkerhet på webbplatsen. Den information om internetsäkerhet för privatpersoner som tidigare funnits på PTS:s webbplats, flyttas nu över till DinSäkerhet.se.

Tjänsten "Testa lösenord" flyttas också från PTS webbplats och får ett nytt utseende.

Nedan hittar du direktlänkar till ingångssidan för Informationssäkerhet på webbplatsen DinSäkerhet.se där material om internetsäkerhet finns, samt tjänsten "Testa lösenord".

Informationssäkerhet för privatpersoner på dinsäkerhet.se/informationssakerhet

Testa lösenord på dinsäkerhet.se/Testa-losenord

Information till företag

Information om internetsäkerhet till företag kommer att finnas på webbplatsen Informationssäkerhet.se. Där publiceras information som riktar sig till de som har ett särskilt ansvar för informationssäkerheten i sin verksamhet.

Informationssäkerhet för företag på informationssäkerhet.se

Fortsatt arbete

Arbetet med att ta över informationsmaterial om informationssäkerhet från PTS kommer att pågå och vidareutvecklas av MSB under året.

Kontakt:
No such user