Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB ska genomföra en studie av kommuners IT-drift

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-10-28 kl. 08:56 | Uppdaterad:2014-01-09 kl. 13:33
MSB kommer under hösten 2013 att genomföra en studie för att se i vilken omfattning kommuner valt att utkontraktera (outsourca) sin it-verksamhet. Studien, som är en del av MSB:s kunskapsinhämtning, fokuserar på den it-verksamhet som är kritisk för att upprätthålla samhällsviktiga verksamheter.

Kunskapen från studien ska öka MSB:s förmåga att stödja kommunerna i deras förebyggande arbete kring informationssäkerhet och i hanteringen av eventuella IT-incidenter.

På uppdrag av MSB genomför Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, en studie av IT-driften i Sveriges samtliga kommuner.

Kommuner får svara på webb-enkät

Under hösten kommer samtliga kommuner att få möjlighet att svara på en webb-enkät. Frågorna i enkäten tas fram i samarbete mellan MSB och FOI. Samråd har skett med Sveriges kommuner och landsting enligt SFS 1982:668.

FOI har under juli och augusti genomfört en förstudie där bland annat företrädare för fyra kommuner har intervjuats.

Svaren från webb-enkäten kommer att analyseras av FOI och följas upp med ytterligare intervjuer för att fördjupa vissa områden. Resultatet kommer att presenteras av MSB i början av 2014.

Projektledare för studien är Christina Goede, MSB och kontaktperson är Robert Lundberg, MSB.

Informationssäkerhet

Kontakt:
No such user