Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Lämna synpunkter på kommande vägledning om grundläggande kryptering

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-02-08 kl. 14:24 | Uppdaterad:2019-02-19 kl. 10:36
I en kommande vägledning beskriver MSB säkerhetsåtgärder för att införa och upprätthålla kryptolösningar. Vi önskar nu synpunkter och kommentarer på vägledningen för att kvalitetssäkra innehåll och uppbyggnad.

Ändamålsenliga och korrekt implementerade kryptolösningar är en förutsättning för samhällets förmåga till elektronisk hantering och överföring av känslig information på ett säkert sätt. Det är särskilt viktigt för att upprätthålla säkerhet och integritet i samhällsviktig it-infrastruktur.

Säkerhetsåtgärderna i vägledningen är avsedda för information som behöver skyddas med kryptolösning, exempelvis information som omfattas av sekretess, men som inte bedöms vara säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter. Med kryptolösningar menas metoder och principer för skydd av information mot insyn vid överföring och lagring med hjälp av kryptering, identifiering och autentisering.

Skicka synpunkter senast 17 april

MSB önskar få synpunkter på vägledningen för att kvalitetssäkra innehåll och uppbyggnad. Alla berörda organisationer är välkomna att skicka synpunkter. Skicka synpunkter i kommentarsmallen (se nedan) till metodstodet@informationssakerhet.se senast den 17 april 2019. Endast kommentar inskickade i kommentarsmallen kommer att beakta

Ladda ner förhandsversion av vägledning
Ladda ner kommentarsmall för synpunkter

Öppen hearing 24 maj

MSB har tidigare tagit emot synpunkter kring den kommande vägledningen om grundläggande kryptering och arbetar nu med att sammanställa dem.   

Läs mer och anmäl dig till hearingen här


Kontakt:
Carl Önne Carl.Onne@msb.se